News

Se închide Dedeman? Anunțul făcut de frații Adrian și Dragoș Pavăl. Decizia a fost a lor în totalitate

Se închide Dedeman Anunțul făcut de frații Adrian și Dragoș Pavăl. Decizia a fost a lor în totalitate
12 feb. / 19:40

Când vine vorba de investiți și de afaceri, frații Dedeman s-au dovedit a fi extrem de norocoși. Până acum, orice mișcare făcută a fost una de succes.

Și de această dată, s-ar părea că planurile fraților Dragoș și Adrian Pavăl sunt cât se poate de fabuloase. Proprietarii Dedeman au făcut o nouă achiziție masivă care ar putea fi totodată și o mare lovitură.

Frații Dedeman au achiziționat aproape 1.500 de hectare de teren agricol de la Kamparo Investment, notează profit.ro. Mulți s-au întrebat dacaă asta înseamnă că vor vinde sau închide magazinele Dedeman, ținând cont că tot investesc în alte domenii în ultima perioadă. Dar nici vorbă de așa ceva.

Ce este Kamparo Investment și de ce este atât de importantă achiziția celor doi antreprenori?

Kamparo Investment este o subsidiară a celui mai mare manager de terenuri agricole din lume și totodată  al doilea cel mai mare proprietar de pământ din România, scrie profit.ro.

De asemenea, sursa citată mai precizează că schimbul de terenuri făcut de frații Dedeman este cel mai mare din ultimii ani, lucru care face ca mișcarea celor doi să fie și mai interesantă.

Despre tranzacție, profit.ro scrie că aceasta a fost derulată prin intermediul companiei de investiții PIF Industrial, printr-un schimb de părți sociale în valoare de 9,58 de milioane de euro.

Ce planuri ar putea avea frații Dedeman

Mai departe, tranzacția a implicat un schimb de aproape  1.500 de hectare de teren agricol din portofoliul pe care Kamparo îl avea adunat în județele Mehedinți și Dolj și că s-a realizat la un preț de până în 6.000 de euro/hectar.

Sursa citată i-a contactat atât pe frații Dedeman, cât și pe reprezentanții Kamparo pentru a oferi câteva detalii despre acest schimb, dar și despre planurile pe care le au.

Niciuna dintre părți însă nu a reacționat, însă dacă stăm să ne uităm la alte tranzacții de acest tip, în general, astfel de schimburi sunt făcute în zonele în care au enclave cu scopul de a crește șansele consolidării unor suprafețe cât mai extinse, notează sursa citată.

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate